Pazar, Aralık 26, 2010

İzle, ama fantastik bişeyler olsun^^

Bunu dedim kendime tüm haftasonu. Bu aralar o moddayım, fantastikten aşşası kesmiyor :P Şaka bi yana ne zaman Movies klasörümü açsam elim Tim Burton'lara vs. gitti, tüm haftasonu evdeydim, hatta cuma da evdeydim, bas çalıştım, onun dışında film izledim hep. İçlerinde izlediğiniz vardır, belki hepsini de izlemiş olabilirsiniz ama benden size birkaç öneri ^^

The Addams Family

Image and video hosting by TinyPic

Film benim doğduğum yıl çekilmiş, 91de :) Tabi Tha Addams Familiy'nin geçmişi daha eskilere uzanıyor, 60larda dizisi varmış, bulabilirsem dizilerini de izleyeceğim çünkü izlemesi çok keyifli. Özellikle Tish ve Gomez'in birlerine olan aşkı, Wednesday'in bilmişliği, Çocukların oyunlarının öldürücü nitelikte olması :)) Filmin yıldızı kesinlikle Wednesday. (Christina Ricci) Bana çocukluğumu hatırlattı resmen. Soğuk, bilmiş :)) Öle olsa bile çok tatlı, bazı yerlerdeki replikleri çok iyiydi.

Girl Scout: Is this made from real lemons? 
Wednesday: Yes. 
Girl Scout: I only like all-natural foods and beverages, organically grown, with no preservatives. Are you sure they're real lemons? 
Pugsley: Yes. 
Girl Scout: Well, I'll tell you what. I'll buy a cup if you buy a box of my delicious Girl Scout cookies. Do we have a deal? 
Wednesday: Are they made from real Girl Scouts? 
          ---------------------------------------------------
[about to bury two people
Pugsley: Are they dead? 
Wednesday: Does it matter? 
          ----------------------------------------------------
Wednesday: I'm a homicidal maniac, they look just like everyone else. 

 
The Addams Family Values

Image and video hosting by TinyPic

Aynı kadroyla çekilen ikinci film. İlk filmde olaylar yine Fester üzerinden dönmüştü, bu sefer de Fester'ın evliliği ve çocukların kampa gidişini anlatıyor, Addams ailesinin normal insanların arasına karışması eğlencenin habercisi zaten :))


The Imaginarium of Doctor Parnassus

Image and video hosting by TinyPic

Bir Terry Gilliam filmi. Heath Ledger filmde bir kısmı oynadı, ölümü üzerine kalan bölümleri 3 ayrı oyuncu canlandırdı. (Johnny Depp, Colin Farrell ve Jude law) Aynı karakterin 4 oyuncu tarafından oynanması , The Imaginarium of Doctor Parnassus gibi bir film için hiç de sıkıntı değil, herşeye hazırlıklı olmak lazım bu filmde :)
Filmde sürekli bahse tutuşan, insanların hayalgüçlerini açığa çıkartıp onlara mutluluk verebilen Doctor Parnassus'un hikayesi anlatılıyor. Film kesinlikle bir yıldızlar geçidi ve görsel şölen. Atlanmamalı ^^

Sleepy Hollow


Image and video hosting by TinyPic

Tim Burton & Johnny Depp. Daha yeni izlemiş olmama şaşırıyorum :) Hem de daha önceden romanını okumuştum :) Konu, Sleepy Hollow denilen bir yere sürgün amaçlı gönderilen bir avukatın kasabadaki olayı çözme çabası. Pek fazla açıklama yapmaya gerek yok zaten, Tim Burton & Johnny Depp işte. :))

3 yorum:

  1. Sleepy Hollow hayatımın filmidir. Bu kadar karanlık ve bunalımlı bir ortam ve böyle bir senaryo ancak bu güzellikte işlenebilirdi. Kitabını okumamıştım filmi seyrederken. O yüzden benim için bomba bir son olmuştu. Hala düşündükçe tüylerim diken diken oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Adam's family ve Sleepy Hollow benim de favorilerimden fantastik film diyince Beetle Juice (1988) ve Jumanji (1995) benim ilk sıralarda :)

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten başarılı Sleepy Hollow. Konu güzel malum, Tim Burton da işin içine girince kostümlerdi vs iş görsel şölene dönüşüyor. Johnny Depp *Kalp* :))Jumanji de fenomendir aynen. Çook eskiden izlemiştim televizyonda birkaç kez.
    Bütün Tim Burton filmleri şuan klasörlenmiş şekilde duruyor pcde, bir kısmını izledim kalanını da izleyeceğim. Bettle Juice de sıradakilerden :))

    YanıtlaSil