Pazartesi, Aralık 27, 2010

Konser Fotoları

Bu Konserde doğru düzgün fotoğraf çekiememiş malesef :( Fotoğrafçı yoktu çünkü, ama video çekilmiş (Kanal kayıtla birlikte) o gelene kadar bu senenin ve geçen senenin fotolarıyla idare ediciiiz.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

PLAYLIST:
Crystal Mountain, Without Judgement, 1000 Eyes, Story to Tell, Painkiller




Gelelim 2010'a :)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

PLAYLIST:
Crystal Mountain, Without Judgement, 1000 Eyes, Story to Tell, Flesh and the Power it Holds, Spirit Crusher, Painkiller

Sıralamaları sallamış olabilirim ama şarkılar bu şekilde :))

Pazar, Aralık 26, 2010

İzle, ama fantastik bişeyler olsun^^

Bunu dedim kendime tüm haftasonu. Bu aralar o moddayım, fantastikten aşşası kesmiyor :P Şaka bi yana ne zaman Movies klasörümü açsam elim Tim Burton'lara vs. gitti, tüm haftasonu evdeydim, hatta cuma da evdeydim, bas çalıştım, onun dışında film izledim hep. İçlerinde izlediğiniz vardır, belki hepsini de izlemiş olabilirsiniz ama benden size birkaç öneri ^^

The Addams Family

Image and video hosting by TinyPic

Film benim doğduğum yıl çekilmiş, 91de :) Tabi Tha Addams Familiy'nin geçmişi daha eskilere uzanıyor, 60larda dizisi varmış, bulabilirsem dizilerini de izleyeceğim çünkü izlemesi çok keyifli. Özellikle Tish ve Gomez'in birlerine olan aşkı, Wednesday'in bilmişliği, Çocukların oyunlarının öldürücü nitelikte olması :)) Filmin yıldızı kesinlikle Wednesday. (Christina Ricci) Bana çocukluğumu hatırlattı resmen. Soğuk, bilmiş :)) Öle olsa bile çok tatlı, bazı yerlerdeki replikleri çok iyiydi.

Girl Scout: Is this made from real lemons? 
Wednesday: Yes. 
Girl Scout: I only like all-natural foods and beverages, organically grown, with no preservatives. Are you sure they're real lemons? 
Pugsley: Yes. 
Girl Scout: Well, I'll tell you what. I'll buy a cup if you buy a box of my delicious Girl Scout cookies. Do we have a deal? 
Wednesday: Are they made from real Girl Scouts? 
          ---------------------------------------------------
[about to bury two people
Pugsley: Are they dead? 
Wednesday: Does it matter? 
          ----------------------------------------------------
Wednesday: I'm a homicidal maniac, they look just like everyone else. 

 
The Addams Family Values

Image and video hosting by TinyPic

Aynı kadroyla çekilen ikinci film. İlk filmde olaylar yine Fester üzerinden dönmüştü, bu sefer de Fester'ın evliliği ve çocukların kampa gidişini anlatıyor, Addams ailesinin normal insanların arasına karışması eğlencenin habercisi zaten :))


The Imaginarium of Doctor Parnassus

Image and video hosting by TinyPic

Bir Terry Gilliam filmi. Heath Ledger filmde bir kısmı oynadı, ölümü üzerine kalan bölümleri 3 ayrı oyuncu canlandırdı. (Johnny Depp, Colin Farrell ve Jude law) Aynı karakterin 4 oyuncu tarafından oynanması , The Imaginarium of Doctor Parnassus gibi bir film için hiç de sıkıntı değil, herşeye hazırlıklı olmak lazım bu filmde :)
Filmde sürekli bahse tutuşan, insanların hayalgüçlerini açığa çıkartıp onlara mutluluk verebilen Doctor Parnassus'un hikayesi anlatılıyor. Film kesinlikle bir yıldızlar geçidi ve görsel şölen. Atlanmamalı ^^

Sleepy Hollow


Image and video hosting by TinyPic

Tim Burton & Johnny Depp. Daha yeni izlemiş olmama şaşırıyorum :) Hem de daha önceden romanını okumuştum :) Konu, Sleepy Hollow denilen bir yere sürgün amaçlı gönderilen bir avukatın kasabadaki olayı çözme çabası. Pek fazla açıklama yapmaya gerek yok zaten, Tim Burton & Johnny Depp işte. :))

Salı, Aralık 21, 2010

Rab Şeytana Dedi Ki

Dün Akün Sahnesindeki "Rab Şeytana Dedi Ki" adlı oyuna gittik okuldan arkadaşlarımla. Aslında geçen sezon görmek istiyordum oyunu ama Ankaralı Tiyatroseverlerin Tiyatroya açlığı sağolsun bilet bulamamıştım. 2 hafta önce 10.10da dayandım bilet gişesinin kapısına, aldım bileti ve gün geldi çattı :) Bu kadar heveslendikten sonra oyuna neredeyse giremeyecek olmamız da ayrı bi şahaneydi :D Sen Akün diye Şinasiye git. Sonra son 5 dakika kala taksiyle Akün sahnesine gitmeye çalışırken Sarhoş Taksi şoförüne rastla. Mesafe yakın diye ondan da paparayı ye :D Neyse oyuna yetiştik bu kadar aksiliğe rağmen :))

Image and video hosting by TinyPic

Oyun mitoloji ve dine sadık kalarak sabır ve başkaldırış arasındaki ikilemi cezalandırılan kullar ve şeytanın gözünden anlatıyor.

Oyunun başrol oyuncusu Durukan Ordu'yu görür görmez dedim ki tamam, iyi oyun seçmişim ^^ Mükemmel bir oyuncu Durukan Ordu. Oyunculuğuyla, ses tonuyla, mimikleriyle, sempatikliğiyle, danslarıyla ve şarkılarıyla. Seyircilerle doğaçlama olarak arada paslaşabildi kendisi hatta en ön sırada oturan yaşlı bir teyzeyi dansa kaldırdı oyun içinde, görülmeye değer bi sahneydi :))



Image and video hosting by TinyPic

Müzik oyunda kendini hissettirecek derecede vardı, yarı müzikaldi diyebiliriz hatta. Orkestra dışında Şeytan gitar, Eyüb saksafon çaldı oyun içerisinde.

Oyunda beni iten tek şey ise Eyübün Karısı karakteriydi. Bi türlü ısınamadım hatuna. Sağlam bir oyuncu olduğu belli ama yapmacık geldi, beğenemedim. Onun dışında Eyüb ve
Sysphos karakterleri vardı oyunda, hakkını verdiler karakterlerin, onlar için diyebileceğim bir şey yok :) Alıntılar ve link ise...


rab şeytana dedi ki

yazan: nihat asyalı
yöneten: prof. m. bozkurt kuruç
dekor tasarım: h. güven öktem
giysi tasarım: esra selah
işık tasarım: zeynel işık
müzik(düzeni): cem idiz
dans (düzeni): cihan yöntem
yönetmen yardımcısı: sinan pekinton
asistanlar: batuhan yalçın, günay sattarova
sahne amiri: belma aslangiray
kondüvit: taner eser
süflöz: havva evirgen
işık kumanda: serkan özdemir
dekor sorumlusu: ender ünver
aksesuar sorumlusu: hüseyin kutum

rol dağılımı:

buğra koçtepe, sinan pekinton,durukan ordu, fatma öney, serhat elifer, dilber evrim alev bağcı, gülden çelen
hakan töngülüs, nurcihan ergün, ozan hikmet özcan, özlem sayın, perran vurdum, alican güçoğlu, ecmel is
yağızhan danış, yusuf ozan demirbaş, serap odabaşı, seray uygun

orkestra
ayşe gülüm sürmen, fethi günçer, zafer gerdanlı, gökhan över

konu:

mitolojide ve kutsal kitaplarda yer alan sysphos ve sabreden eyüp öykülerinden oluşan müzikli danslı ve şarkılı bir oyun


Oyunun Devtiy. ana sayfası


Sırf  Durukan Ordu'yu görmek için bile bir daha gidilebilicek oyun. Zaten adam fan kitlesini oluşturmuş resmen, ki oluşturmayacak gibi değildi de :)))

Pazar, Aralık 19, 2010

Kuroshitsuji ^_^

Bloga yazı girmeyeli bir hafta olmuş! omfg o.O Hemen suçluluk duygusuyla mazeretlerimi sıralayayım mihihih. Öncelikle Death Tribute için koşuşturduk; hergün stüdyo hergün stüdyo, onun dışında yeni grup teklifleri ve benim içlerinden kabul ettiğim bitanesi ile ilgilenmeler, hazırlanmalar, gruba adapte olma çabaları, son olarak da sınavlar ötesi-bizim okul vize haftası yapmıyor ve okul açıldığından beri neredeyse her hafta ve haftada 2-3 sınavım quizim bişeyim var kesin, baydım, ağliyciiiim mühühühüh- Eeeeh bu kadar dert yandıktan sonra posta geçelim dimi? 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Kuroshitsuji. Kendisi şuana kadar izlediğim-kendi türünde-en iyi animedir. Wikipedia kendisinin türünü Action, Drama, Tragedy, Crime Fiction, Dark Fantasy, Historical Fantasy, Mistery Fiction, Supernatural Drama olarak tanımlamış, doğru da demiş. Hepsi var bu animenin içinde ^^ (pazarcı gibi hissettim kendimi bunu yazarken skdcnksdcn) İngilizce adı "Black Butler" ve konu-çok klişe olsa da-bir ruhunu şeytana satma hadisesi.
 Ciel Phantomhive, şehrin-belki de ülkenin idk-en önemli oyuncak, şeker ve yiyecek üreticilerinden olan soylu bir ailenin oğlu. Ailesinin öldürülmesinden sonra intikam için yaşayan Ciel, ruhunu şeytana satarak Londradaki olayları bir bir ruhunu sattığı supernatural-daha doğrusu demonic- güçlere sahip Sebastian sayesinde çözmeye başlıyor. Olaylar Londrada Victorian döneminde geçiyor. Özellikle "Karındeşen Jack" gibi tarihi olaylara yaptığı göndermelerle izlemesi çok zevkli bir anime haline geliyor Kuroshitsuji. Kurositsuji 2009 yapımı bir anime ve Kuroshitsuji 2 ise 2010da çıktı. Onu bitirir bitirmez de bi post hazırlıyciiim. Şimdilik fotosunu koymakla yetineyim^_^


Image and video hosting by TinyPic

TR tanıtım: anime.gen.tr
Kuroshitsuji @ Wikipedia (ENG)
kuroshitsuji.wikia.com (ENG)

Cuma, Aralık 10, 2010

Death Tribute Night

Image and video hosting by TinyPic


Blogda bu hafta pek aktif olamadım malesef. Nedeni ise: işte bu etkinlik! Pazar günü Claymore ile Death şarkılarını coverlayacağız, bilenler bilir, grubun gitar/vokali Chuck Schuldiner 13 Aralık 2001de vefaat etti. Bu konser onu anma niteliğinde olucak. Chuck Schuldiner "The father of the Death Metal" lakabından da anlaşılacağı  üzere Death Metal müziğinde önemli rol oynamış, katkıları yadsınamayacak bir sanatçı ve aynı zamanda bir filozoftu. 13 Aralık haftası Türkiye'de ve dünyada birçok müzisyen onun için anma geceleri düzenler ve Death Şarkıları seslendirir. Ben Death Metal seven biri olarak "Death" grubunun gözümdeki yeri "Death Metal"den çok ayrıdır. Death'in şarkılarını çalarken aldığım hazzı henüz hiç bir grubun şarkısından alamadım. Lafı uzatmadan söyleyeyim ki Death Metal ve Death sevenler bu geceyi kaçırmasınlar. Pazar Akşamı yolcuda olacağız.

Salı, Aralık 07, 2010

Follow me on Twitter!

Image and video hosting by TinyPic

Sonunda ben de twitter hesabı açtım ^^ aslında olan hesabımı aktif hale getirdim diyelim. Gadgetlarıma da twitter updates'i ekledim. Follow me on twitter!

Finally, I also opened a twitter account^^ Actually we can say that I activated my old account. I also added my twitter updates part to my gadgets so follow me on twitter!

http://twitter.com/TheBrunnhilde