Pazar, Eylül 05, 2010

Brunnhilde hakkında...


Utanmasam wikipedia'ya çevircem burayı :D Eveeeet uzun süredir nick arayışlarındayken dedim ki artık vazgeçeyim bulamıycam çünkü. İsim bulmak en nefret ettiğim iş. Gruba isim bulmak, Nick bulmak filan -.-''
Reenacting facebook profilim için kendime isim ararken (Reenacting için de ayrı bi post hazırlıycam bu arada) Alman hatun isimlerinden Brunnhilde gözüme çarptı. Açıklaması şu şekilde;

BRUNNHILDE: Variant form of Old High German Brunhild, meaning "armored warrior woman."

Türkçe Meali: Brunhild isminin çeşitli varyasyonlarından biri (diğerleri brunhild, brunhilde, brynhildr filan) anlamı; Zırhlı savaşçı kadın.

Steampunk takıntım olduğu gibi, amazon takıntım da var (ayrıca vampir takıntım da var da bu konuyla alakasız şimdi) İsmin ayrıca norveç mitolojisinden olması da üstüne kaymak oldu. (Tanrım ağliyciğim!) Henüz soyadımı bulabilmiş değilim ama ismim aynı zamanda bundan sonraki nickimdir!!! Ta-taaam!

Açıklama kısmına dönelim biraz da. Brun germen dillerinde zırh Hild ise savaş demek. (sağol ekşi sözlük) Brunhilde ise (ve diğer formları) norveç mitolojisine göre Valkyrie'lerin lideri ve en güçlüsü demek. (Valkyrie: öleceklere yalnızca ölecekleri zaman görünen, onların canlarını alıp tanrıya teslim eden savaşçı hatunlar topluluğu. Zira zırhları ve kalkanları vardır kendilerinin. ) Neyse efenim ben Brunnhilde, tanıştığımıza memnun oldum. İsmimin de hikayesi bu. (Arada iğrenç espirim gelir) 

Not: En kısa zamanda bir de Brunnhilde cosplayi yapmak farz oldu!